Pasirinkite svetainės kalbą:
EN LT RU
Privatumo politika
Informacija tarptautinės kačių parodos lankytojams (Kretingos 36, LT-92307, Klaipėda).
Data: 2012-03-12 10:14, skaityta: 5394

                                                                                                                                                                                                                                              parodos tvarkaraštis

Kovo 17-18 d. Klaipėdą vėl užplūs kačių mylėtojai. Čia dvi dienas vyks jau tradicija tapusi Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ organizuojama tarptautinė kačių paroda. Šįkart visi, norintys susipažinti su pačiomis įvairiausiomis kačių veislėmis, laukiami LCC tarptautinio universiteto Michealsen Centro salėje (Kretingos 36, LT-92307, Klaipėda).

Pamatyti kaip visada bus ką – parodoje dalyvaus apie pusantro šimto kačių - nuo gerai žinomų ir spėtų pamilti veislių, iki retų, ne visiems matytų, egzotiškų murklių. Kaip visada parodoje karaliaus dydžiu stebinantys laukinės, kiek rūsčios išvaizdos, tačiau meilaus būdo Meino meškėnai, gerai pažįstamos britų trumpaplaukės, egzotiškos išvaizdos, plikos katės – sfinksai ir kiti.

 Parodos lankytojai turės progą susipažinti ir su retomis, ne visiems matytomis kačių veislėmis. Viena tokių yra peterboldai. Ši kačių veislė yra ganėtinai nauja – išveista tik 1994 m. Rusijoje, sukergus Dono sfinksus su orientalais. Peterboldai intriguoja savo išvaizda – jie gali būti visiškai beplaukiai arba turėti švelnų, labai trumpą aksominį kailiuką, kurį kačiukas beaugdamas „nusirengia“. Nuo kitų sfinskų peterboldai skiriasi grakštesniu ir elegantiškesniu kūnu. Ypatingas ir šių kačių charakteris – jos apibūdinamos kaip šuniško charakterio atstovės, pasižyminčios dideliu prieraišumu šeimininkui ir pomėgiu „šnekėti“. Peterboldai turi stiprų balsą ir yra linkę „įgarsinti“ savo veiksmus.

Taip pat turėsite progą susipažinti su legendomis apgaubta Birmos kačių veisle. Mitai byloja, kad labai labai seniai Birmoje, aukštai kalnuose, vienoje iš didingiausių šventyklų, gyveno vienuoliai budistai, garbinantys deivę Cun-Kuankse. Toje šventykloje stovėjo auksinė šios deivės statula. Deivė rūpinosi, kad mirusių vienuolių sielos persikūnytų į kitų būtybių kūnus ir padėdavo tam įvykti. Vienuolių sielos prisikeldavo ir sugrįždavo į šventyklą kačių pavidalu.

Savo sidabriniu kailiu ir didelėmis, išraiškingomis akimis stebins Burmilos katės, buku, „suplotu“ snukučiu ir riesta nosyte žavės Egzotai, o Kurilų bobteilai šokiruos „kiškio uodegėle“. Taip, taip – šios katės turi visiškai trumpą pūkuotą uodegėlę ir ilgas kojas -  jos vos ne pusantro karto ilgesnės už kitų naminių kačių!

Kates vertins tarptautinės kategorijos FIFe teisėjai iš įvairių Europos valstybių:  p. Elena Noskova (Rusija), p. Marino Koot (Nyderlandai), p. Anne-Gro Edstrom (Norvegija), p. Martin Kabina (Čekija) ir p. Jurgita Gustaitienė (Lietuva). Kaip įprastai bus renkamos geriausios iš geriausių.

Apsilankiusieji pirmąją parodos dieną – kovo 17 d. – galės stebėti ypatingą renginio akcentą – „Raudonų kačių šou“. Bus renkamos gražiausios „šatenės“. Atvykite ir išsirinkite savo favoritę!

Pasinaudokite proga turiningai praleisti savaitgalį su visa šeima – atvykite į LCC tarptautinio universiteto Michealsen Centro salę, kur Jūsų lauks būrys draugiškai nusiteikusių veisėjų ir dailiųjų jų augintinių. Ne tik smagiai praleisite laiką, bet ir praplėsite savo akiratį. Galbūt kuri nors murklė taip kris į akį, kad ir Jūs nuspręsite tokią įsigyti. Puiki proga pasikonsultuoti su specialistais ir gauti informacijos apie Jus dominančią veislę iš pirmų lūpų!

Daugiau informacijos:
Telefonais: (8*37) 322333, (8*37) 324545,
Mob. telefonais: 8*(615)40525
E-paštu: info@bubaste.lt, http://www.bubaste.lt

 

Papildoma informacija lankytojams ir tėveliams:


Prašome Jūsų stebėti savo vaikus ir neleisti jiems be priežiūros lakstyti parodos salėje. Taip pat būkite atidūs bei neleiskite vaikams kaišioti pirštukus į kačių narvus, kai kurios katės patiria stresą parodos metu ir gali netyčia įdrėksti Jūsų vaikui. Fotografuoti kates leidžiama tik išjungus blykstę, prieš fotografuojant būtina gauti katės savininko leidimą (ne visos katės mėgsta fotografuotis)...
Prašome Jūsų neperžengti atitvertos teisėjų zonos, ji skirta tik parodos dalyviams, parodos organizatoriams ir teisėjams. Gerbkime vieni kitus.
Patariame Jums aktyviau bendrauti su parodos dalyviais, jie gali suteikti Jums neįkainojamai vertingos informacijos apie kačių auginimą, priežiūrą, dalyvavimą parodose.

 

Dėkojame parodos rėmėjams: gyvūnų ėdalą gaminantiems „Purina Pro Plan“, „Suner Benek“, radijo stočiai „Laluna“, „Baltijos kinologijos centrui“ ir gyvūnų priežiūros centrui (www.animal.lt).
 
Stenkimės kartu ir paroda taps gražia švente visiems!
 
Pagarbiai, parodos organizatoriai.

 

klaipeda2011_bis1.jpg 

Klaipėda 2011 nugalėtojai ir teisėjai

 

plakatas_a2_perziurai.jpg

 

 

 

 

Registracija į LFD "Bubastė" kačių parodas
Carnilove
Acana
Churu
Parama beglobiams gyvunams

Nuotraukos
Daugiau nuotraukų »