Pasirinkite svetainės kalbą:
EN LT RU
Privatumo politika
Gegužės 11-12 d. - tarptautinė kačių paroda Kaune
Data: 2012-05-02 13:08, skaityta: 4661

2012 gegužės 11-12 (penktadienį-šeštadienį) dienomis Kaune, „Žalgirio“ arenoje vyks kasmetinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „Agrobalt 2012“. Šįkart renginio metu svečiai galės susipažinti ne tik su tradicinėmis „Agrobalt“ ekspozicijomis, bet ir apsilankyti tarptautinėje kačių parodoje.

Kačių parodą, tapsiančią „Agrobalt“ parodos dalimi, organizuoja Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“. Tikimasi, kad ji sulauks itin daug lankytojų, nes vyks modernioje, naujai įrengtoje ir vienoje didžiausių visose Baltijos šalyse arenoje, esančioje visai šalia miesto centro.

Parodos lankytojai kaip visada turės į ką paganyti akis. Planuojama, kad renginyje dalyvaus apie  pusantro šimto skirtingų veislių kačių. Parodos svečiai šįkart pamatys ne tik jau spėtas pamilti veisles – didžiuosius Meino meškėnus, britų trumpaplaukius, bet ir gana gausų būrį orientalų. Pastarieji žavi savo grakščia kūno sandara ir įpatingu, egzotiškos išraiškos snukučiu. Dauguma sako, kad orientalai primena laukines kates, o jų gracija ir elegancija, deranti su tvirtu, atletišku kūnu negali nepakerėti. Parodos svečiai niekada neaplenkia ir bengalų – šio renginio metu taip pat galėsite susipažinti su šiomis katėmis, išvaizda primenančiomis laukinius giminaičius leopardus. Tik jų dydis byloja, kad tai vis dėl to naminis gyvūnėlis. Visgi tie, kurie palaiko bengalę laukinuke, ne taip labai ir suklysta, nes veislė yra hibridinė, išvesta sukryžminus naminę katę su Azijos leopardine kate. Parodoje galėsite susipažinti ir su retomis veislėmis: Burmilomis, Ragdolais, kurie dar žinomi kaip skudurinės lėlės, kartezianine kate, peterboldais, Abisinais ir kitomis. Tiek, kiek galės pamatyti parodos svečiai, sunku ir išvardinti, todėl geriausia tiesiog apsilankyti „Bubastės“ organizuojamame renginyje. Juk ne veltui sakoma, kad geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtąkart išgirsti.

Kates vertins tarptautinės kategorijos FIFe teisėjai iš įvairių Europos valstybių: Mr. Gerardo Fraga y Guzmán (Ispanija), Mr. Ireneusz Pruchniak (Lenkija), Mrs. Françoise Milcent-Dubois (Prancūzija), Mrs. Eiwor Andersson (Švedija).  Kaip įprastai bus renkamos geriausios iš geriausių.

Ypatingas parodos akcentas, vyksiantis pirmąją renginio dieną (penktadienį, gegužės 11 d.) – „Baltų kačių šou“. Jo metu parodos dalyviai ir svečiai galės pasigrožėti baltomis it obelų žiedai murklėmis. Žinoma, bus išrinkta pati gražiausia iš jų.

Renginyje dalyvaus ir Gyvūnų globėjų asociacija, dovanosianti beglobius gyvūnėlius. Norintieji įsigyti augintinį, skatinami jį priglausti iš gyvūnų globos namų – tokie gyvūnai būna patys prieraišiausi ir ypatingai atsidavę šeimininkui. Beglobiukai visą gyvenimą lieka dėkingi savo išgelbėtojui.

Lietuvos felinologų draugija kviečia jos į renginį, kuriame ne tik gerai praleisite laisvalaikį, bet ir praturtinsite žinias apie murklių pasaulį.  

Daugiau informacijos el.p. info@bubaste.lt ir tel. +370 37 322333

Registracija į LFD "Bubastė" kačių parodas
Carnilove
Acana
Churu
Parama beglobiams gyvunams

Nuotraukos
Daugiau nuotraukų »