Pasirinkite svetainės kalbą:
EN LT RU
Privatumo politika
FIFe GA Madride
Data: 2013-05-31 19:27, skaityta: 5697

Iš FIFe generalinės asamblėjos Madride FIFe asamblejos metu išklausyti prezidentės, generalinio sekretoriaus ir atskirų komisijų pranešimai-ataskaitos.

Asamblėjoje dalyvauja 37 nacionalinių felinologinių organizacijų atstovai, viso 39 balsai. Taip pat dalyvauja nariai turintys FIFe patronažą.

Asamblėjos metu vyko rinkimai. Prezidente perrinkta 3 metų laikotarpiui A. Sjodin, o Generaliniu sekretoriumi perrinktas 3 metams E. Reijers. Veisimo ir registracijos komisijos nariais (BRC) trims metams isšrinkti O. Amstrup (DK), S. Johnson (GB) ir C. Wennergran (SE) Disciplinarinės komisijos (DC) nariais išrinkti: H. Lindberg (SE), E. Minde (NO), A. Paloluoma (FI), H. Steinhauser (AT) ir P. v/d Wijngaart (NL) Teisėjų ir standartų komisijos (JSC) nariais išrinkti: D. Filler (CH), S. Jones (NO), H.K. Gasbarry (IT), D. Mastrangelo (IT), P. Nyman (FI) ir S. Pruchniak (PL) Narių ir parodų komisijos (SC) nariais išrinkti: J. Noronha (PT), W. Satler (DE), CH. Spijker (NL), G. Winje (NO) ir A. Wittich (CH).

FIFe GA patvirtino kitų metų biudžetą.

Pagal FIFe taisykles 2.8 ir 8.1 pašalinta Serbijos organizacija iš FIFe, tačiau neužkertamas kelias sugrįžti.

Pratęstas dar vieniems metams patronažas Izraeliui ir Turkijai Priimta patronažui į FIFe Moldavija. To jie siekė jau tris metus.

Vienas svarbiausių sprendimų tarptautinei felinologų bendruomenei – priimtas naujas veislių suskirtymas į kategorijas:

I – EXO, PER, RAG, SBI, TUV.

II – ACL, ACS, MCO, NEM, NFO, SIB, TUA.

III –BEN. BML, BRI, BUR, CHA, CYM, EUR, KBL, KBS, KOR, MAN, MAU, OCI, SIN, SNO, SOK.

IV – ABY, BAL, CRX, DRX, DSP, GRX, JBT, OLH, OSH, PEB, RUS, SIA, SOM, SPH, SYL, SYS.

Šis sprendimas įsigalios nuo 2016 metų.

Kiti mūsų nariams aktualūs sprendimai:

• Pasiūlytam RUS standarto pakeitimui nepritarta.

• DEKZV eV (Vokietija) pasiūlymu patvirtinta nauja spalvinė variacija OLH/OSH w 64, 63, 61, tačiau kitas DEKZV eV pasiūlymas -pripažinti sidabro/dūmo variaciją SIA/BAL veislėms – nebuvo patvirtintas.

• Patvirtinta preliminari II kat. Veislė La Perm (LPS).

• Naujos BRI colour point spalvų variacijos: *s, *s 21 33,*s 01/02/03 21 33 bei colourpoint su auksu - *y 21 33.

• PEB “brush”variacijoje bus teis4jaujamos kartu su plikomis PEB ir pripažinta variacija.

• Papildytas BRC taisyklių 5.1.1 punktas – visi kačiukai, gimę FIFe nario namuose tyri būti užregistruoti pirmiausia FIFe registre ir jiems išimtos kilmės kortelės, t.y., nepakanka tik užregistruoti, kaip lig šiol buvo leidžiama pagal LFD „Bubastė“ taisykles.

• Patvirtintas HW komisijos pasiūlymas, draudžiantis kergti dvi baltas kates, nes nuo dviejų baltų tėvų dažniau gimsta kurti kačiukai, nei kergiant baltą su spalvota variacija.

• Dėl BRI su EMS 11/12 (shaded/shell) pasiūlymas pakeisti į 11 (tipped) buvo patvirtintas 30 balsų dauguma.  Šis naujas kodas 14 (tipped) naudojamas Britanijos trumpaplaukėms katėms (Veislės pavadinimas iš Britų buvo pakeistas šios asamblėjos metu).

• Mundikat (NL) pasiūlymas perkelti KBL/KBS iš III kat. Į II kat. Buvo atmestas.

• Daug diskusijų sukėlė Felis Polonia ir HWC pasiūlymas pakeisti kačiukų minimalų amžių nuo kada galima dalyvauti parodose ir kituose renginiuose (buvo min amžius 3 mėn.). Pasiūlyta min amžius 4 mėn. Tuo pačiu nutarta pakeisti klases: nuo 4 iki7 mėn. 12 klasė ir nuo 7 iki 10 mėn. – 11 klasė. Pagrindas: 3 mėn. kačiukas nėra vakcinuotas pagal nustatytą protokolą, o FIFe yra organizacija, kuri rūpinasi katės gerove.

• SC pasiūlė neleisti tatuiruotoms katės dalyvauti parodose (išskyrus tatuiruotes, padarytas registracijos tikslais). Pasiūlymui pritarta.

 

 

Registracija į LFD "Bubastė" kačių parodas
Carnilove
Acana
Churu
Parama beglobiams gyvunams

Nuotraukos
Daugiau nuotraukų »