Pasirinkite svetainės kalbą:
EN LT RU
Privatumo politika
Žaliaakių karalienių paroda
Data: 2019-03-19 19:54, skaityta: 2919

 

Ten, karklyne, prie upelio,
Daug kačiukų ant šakelių.
Džiūgauja linksmai sutūpę,
Kad vėjelis švelniai supa.

 

Kačiukai sprogsta pavasarį, o kovo 23–24 dienomis tarptautinėje Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ parodoje žydės žalios kačių akys! Ši paroda turbūt kokios dar mūsų šalyje nebuvo, mat žaliaakių gražuolių šįkart bus labai daug.

 

Kates vertins nepakartojami teisėjai: suomė Anne Paloluoma, lenkas Marcin Biernaczyk, prancūzas Stephane Henry, graikas George Dorgiakis ir lietuvė Jurgita Gustaitienė.

 

Savo grožį ir atitikimą standartui demonstruos per 200 įvairiausių veislių kačių.

Šįkart bus unikali proga pamatyti šventąsias Birmos kates, kurių parodoje – suaugusių ir mažylių kačiukų – bus kaip niekad daug. Žaliaakių rusų melsvųjų, kadais buvusių labai populiarių Lietuvoje, o dabar retai matomų mūsų šalies parodose, bus net 8. Varžysis neįprastai daug žaliaakių orientalų. Taip pat bus visa grupė žaliaakių taškuotų mistiškųjų Egipto Mau. O kiek dar žaliaakių sidabrinių Britanijos trumpaplaukių!

 

Nepamanykite, kad šioje parodoje varžysis tik katės žaliomis akimis. Bus ir mėlynakių, žydraakių siamų, birmų, ragdolų, Nevos maskaradinių. Netgi kačių su skirtingomis akimis bus.

 

Taip pat šioje spalvingoje pavasario parodoje galėsite žavėtis aukštų titulų suaugusiųjų kategorijoje pasiekusiomis ryškiomis didelėmis oranžinėmis akimis žvelgiančiomis mėlynos kailio spalvos Britanijos trumpaplaukėmis bei kačiukais, dar tik pradedančiais karjerą.

 

Kaip visuomet, registruodamiesi į parodą dėl populiariausiųjų varžėsi Britanijos trumpaplaukiai ir Meino meškėnai. Tačiau šįkart kova baigėsi lygiosiomis ir abiejų veislių kačių šioje parodoje bus po 33.

 

Iš retųjų parodoje pasirodysiančių egzempliorių – Devonšyro reksai, Peterburgo sfinksai, unikalieji silkirk reksai, Amerikos riestaausės, Nevos maskaradinės katės.

 

Be to, parodoje, kaip visad, stebins įprasti ir netikėti konkursai: nacionalinio nugalėtojo „National Winner“ ir TOP CAT apdovanojimai, gražiausios šukuosenos konkursas, geriausio suaugusio katino ir katės (daugiau nei 3 metų) varžytuvės, geriausios kačių šeimos (katinas, katė ir kačiukai) rinkimai.

Parodos kulminacija – „Best in show“ – gražiausios iš gražiausiųjų katės rinkimai.

 

Jaunųjų parodos lankytojų laukia atrakcija – batutas. Rūpestingieji kačių augintojai savo augintiniams pavasario mugėje galės įsigyti naujų žaislų, guolių, pašaro, įvairiausių augintinių priežiūros priemonių. Parodos rėmėjai lankytojams netgi ves seminarą apie kvapų terapiją.

 

Atrodytų keista, bet tuo pat metu greta kačių – ir šunys. Ir visai nenuostabu, nes jau seniai paneigtas posakio „kaip šuo su kate“ neigiamas atspalvis. Turbūt visuose namuose, jei jau laikoma ir šunelių, ir katukų, jie dalijasi vienu guoliu. Gretimame paviljone abi dienas šurmuliuos šunų parodos „KKMC PAVASARIS’19“ ir „KKMC PAVASARIO TAURĖ‘19“.

 

Šunims skirtame paviljone lankytojai galės pamatyti daugiau nei 100 skirtingų veislių šunų, kuriuos vertins tarptautiniai teisėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Norvegijos, Vokietijos bei Švedijos. Parodoje dalyvaus apie 500 dalyvių, tad lankytojai nesunkai pamatys, kuri šuns veislė šiuo metu yra populiariausia, o kuri – rečiausia.

Parodoje dalyvaus ir garsiausias Lietuvos šuo, gražiausių pasaulio šunų varžybų finalininkas garbanotasis bišonas Tauro Misoko. Šio šuns nepaprasto grožio dėka prieš dvi savaites Birmingeme vykusioje prestižinėje pasaulio šunų parodoje „Crufts“ iškilmingoje finalo eisenoje pirmą kartą suplevėsavo Lietuvos vėliava. Būti šio konkurso TOP‘e tolygu laimėti olimpinėse žaidynėse.

Pasibaigus profesionalioms tarptautinių teisėjų ekspertizėms ringuose, prasidės pramoginės programos: geriausių vedlių konkursas, gražiausios poros ir veislyno konkursai, gražiausio mažylio ir gražiausio jaunimo klasės šuniuko konkursai, lankytojai galės grožėtis gražiausiais FCI grupių atstovais. Parodų kulminacija – laukiamiausias gražiausio parodos šuns rinkimas.

 

Tad šį savaitgalį Kauno rajone, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos miestelyje, Universiteto g. 10c ir 8c – gyvūnų fiesta! Mat viename paviljone – tarptautinė kačių, o kitame – šunų paroda, kur varžysis pasaulinio garso žvaigždės...

 

Žiūrovai kviečiami šeštadienį ir sekmadienį nuo 10:00 val.

Bilietų kainos:

Suaugusiesiems –5,00 Eur
Vaikams nuo 5 iki 12 metų ir pensininkams – 3,00 Eur
Šeimos bilietas – 10,00 Eur
Vaikams iki 5 metų įėjimas nemokamas

Lankantiems abi parodas, pateikus bilietus taikoma nuolaida.

Registracija į LFD "Bubastė" kačių parodas
Carnilove
Acana
Churu
Parama beglobiams gyvunams

Nuotraukos
Daugiau nuotraukų »