Pasirinkite svetainės kalbą:
EN LT RU
Privatumo politika
Poznanėje didžiausias renginys „kačių pasaulyje“
Data: 2011-10-29 15:52, skaityta: 2834

Spalio 29-30 dienomis vyks reikšmingiausias felinologų renginys – FIFe (Federation Internationale Feline) organizuojama kasmetinė pasaulinė kačių paroda. Šįkart ji vyks Poznanėje, Lenkijoje. Tai – didžiausias renginys „kačių pasaulyje – šiemet dalyvių skaičius beveik siekia 2000. Tarp jų bus ir gausi Lietuvos felinologų draugijos “Bubastė” narių delegacija – į didžiausią pasaulinę kačių parodą išvyko net 18 kačių.

 

______________.jpg

Nuotraukoje Agnės Laskytės »  Joy Agnus*LT

    Pirmoji pasaulinė kačių paroda buvo surengta 1990 m. Miunchene, Vokietijoje. Nuo tol ji kasmet  vyksta vis kitoje šalyje. Šiemet garbė rengti šį svarbų renginį atiteko Lenkijos felinologų federacijai „Felis Polonia“.  Tiesa, Lenkijoje paroda vyks jau antrą kartą – pirmoji buvo 1998 m. Organizatoriai džiaugiasi, kad renginys vyks Poznanėje, pačioje Europos širdyje, nes patogi transporto infrastruktūra, leidžianti patogiai atvykti iš bet kurio pasaulio kampelio, šiemet į vieną vietą suburs įspūdingą dalyvių skaičių – beveik 2000 kačių. Šių metų pasaulinė kačių paroda bus didžiausias visų laikų felinologinis renginys. 

 

FIFe organizuojamose pasaulinėse kačių parodose gali dalyvauti ne bet kas, o tik FIFe registruotos ir aukštus standartus atitinkančios bei tam tikrą kvalifikaciją turinčios katės. Taigi tai, kad renginyje dalyvaus net 18 Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ kačių, yra įspūdinga. Šiemet ši draugija parodoje pristatys net šešis Meino meškėnus, keturis Kornvalio reksus, tris orientalus, du sfinksus, du britų trumpaplaukius ir vieną Kurilų trumpauodegę ilgaplaukę katę.

Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“ palaiko ir remia narius, dalyvaujančius pasaulinėje kačių parodoje ir dovanoja jiems 50 lt nuolaidą (kiekvienai katei dalyvavusiai pasaulinėje parodoje) tarptautinei kačių parodai, vyksiančiai lapkričio 27-28 d. PC „Mega“, Kaune .

 

Kartu su „Bubastės“ katėmis į pasaulinę kačių parodą išvyko ir trys stiuardai. Norinčiųjų jais tapti buvo kur kas daugiau, tačiau jiems taip pat taikomi griežti reikalavimai ir yra vykdoma atranka. Norint būti siuardu tokio masto renginyje, reikia turėti patirties šioje srityje, puikiai išmanyti parodos taisykles,  nepasimesti stresinėse situacijose. Stiuardas privalo užtikrinti, kad parodoje nekiltų jokių nesklandumų ir atmosfera prie teisėjų stalo būtų rami ir draugiška.

 

Parodos organizatoriai tikina, kad renginys bus vertas dėmesio. Čia bus galima ne tik pasigrožėti katėmis iš viso pasaulio, pabendrauti su garsiais veisėjais, sudalyvauti įvairiose varžybose, bet ir pasidomėti meno dirbiniais – svečių laukia fotografijų, piešinių ir skulptūrų paroda. Nebus pamiršti ir mažiausieji pasaulinės kačių parodos svečiai – jiems bus įrengtos specialios žaidimų erdvės, lauks įvairios linksmos rungtys ir galimybė makiažo meistrų dėka transformuotis į kačiuką.

 

Organizatoriai tikina, kad renginys sužavės visus ir bus nepamirštamas. Manoma, kad Poznanėje vyksianti paroda bus įrašyta į istoriją kaip dižiausias ir reikšmingiausias iki šiol vykęs kačių pasaulio renginys.  

 

__.jpg

Nuotraukoje Jolanta Vidutienė  »  MAJA ZUNDĖJA*LT

 Parodos eiga ir ivertinimus galima stebeti realiame laike:

http://results.worldcatshow.pl/display/index.php?ekran=3

http://results.worldcatshow.pl/

 

 

Registracija į LFD "Bubastė" kačių parodas
Carnilove
Acana
Churu
Parama beglobiams gyvunams

Nuotraukos
Daugiau nuotraukų »