Pasirinkite svetainės kalbą:
EN LT RU
Privatumo politika
Parodoje Vilniuje - felinologijos žvaigždės. Tarptautinė kačių paroda Vilniuje 2018 03 03/04. Informacija žiūrovams
Data: 2018-02-24 17:42, skaityta: 3611

Parodos tvarkaraštis

 

Parodoje Vilniuje - felinologijos žvaigždės

Kovo 3-4 dienomis Vilnius taps kačių sostine. Gyventojus ir svečius džiugins nuostabus renginys - dvi dienas truksianti tarptautinė kačių paroda, įvairūs kačių šou ir gražiausių Lietuvos kačių apdovanojimai!

Renginio vieta - "Vilnius Grand Resort".

Nors sinoptikai žada itin šaltą savaitgalį, felinologai juokauja, kad savaitgalis bus karštas! Salėje tikrai bus daug įtampos, nes į šią parodą atvyksta tituluotos katės iš tolimų šalių: Švedijos, Suomijos, Graikijos, Italijos, Olandijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos.

Parodoje bus bene 200 kačių ir daugelis jų jau apkeliavusios ne vieną šalį bei nuskynusios nugalėtojų laurus.

Žiūrovai jau turbūt įpratę, kad itin didelė kova vyksta antrojoje kačių kategorijoje, kur varžosi Meino meškėnai, Norvegų miškinės katės, ir trečiojoje kategorijoje, kur rungiasi britų trumpaplaukiai, bengalai, burmos, burmilos, Egipto mau ir prancūzų numylėtinės šartrė katės. Šiose dviejose kategorijose ir šį kartą konkurencija itin didelė, nes felinologai pristato labai aukštos kokybės gyvūnus. Tačiau manome, kad daugiausia aistrų sukels ir sunkiausios kovos vyks ketvirtojoje kategorijoje, kur konkuruos būrys tituluotų orientalų, rusų melsvųjų, Devonšyro ir Kornvalio reksų, sfinksų bei retas egzempliorius - japonų bobteilas.

Ši paroda išskirtinė dar ir tuo, kad pirmojoje kategorijoje dalyvauja net 25 katės - persai, egzotai, ragdolai, šventosios Birmos katės. Pirmą kartą Lietuvoje savo kates šioje kategorijoje eksponuos felinologai iš Italijos ir Graikijos.

- Kas taps parodos nugalėtoju? Gal didžiausia pasaulio naminė katė Meino meškėnas, o gal elegantiškasis orientalas, o gal mėlynakė Birmos katė, gal Norvegų miškinė, - šypsosi Lietuvos felinologų draugijos "Bubastė" prezidentė Jurgita Gustaitienė. - Bet kuri gali laimėti parodą, tą puikiai suprantu, nes dažnai teisėjauju parodose ir žinau, kokio aukšto veislinio lygio bus pristatytos katės šioje parodoje Vilniuje. Man labai patinka Devonšyro reksai, pati juos auginu ir linkiu jiems nuskinti parodos laurus, tačiau ar taip ir bus, negalėčiau nuspėti net aš. Atvyksta nemažai jaunų, bet labai perspektyvių gyvūnų, galbūt ir jie kada nors taps pasaulinių parodų nugalėtojais, todėl žiūrovai neturėtų praleisti progos pamatyti esamas ir kylančias felinologijos žvaigždes, - sako ponia Jurgita.

Parodoje matysite ir labai retų veislių kačių - Amerikos riestaausių, Siamo, burmilų, japonų bobteilų, šartrė, Selkirko reksų. Jos ypač įdomios ir atrodo tarsi ką tik išėjusios iš kirpyklos gražiai sugarbanotais plaukais. Kai kurių iš šių kačių garbanoti net ūsai.

Parodos dalyvių atitikimą standartams, jų paruošimą parodai ir charakterius vertins atsakinga ir itin patyrusi ekspertų komisija, Tarptautinės felinologų federacijos (FIF'e) teisėjai: Hanne Soffie Sneum (Danija), Thea Friskovec (Šveicarija), Philippe de Guerny Ventura (Prancūzija), Ulrika Eriksson (Švedija), Suvi Svensk (Suomija), mūsų šalies atstovė Jurgita Gustaitienė.

Parodos dalyviai varžysis dėl žinomos keramikės Dangiros Pyragaitės specialiai šiai parodai sukurtų prizų - katinų su gėlėmis ir angelais. Nugalėtojai taip pat bus apdovanoti specialiais šiai parodai sukurtais diplomais su Lietuvos ir Vilniaus vaizdais bei parodos rėmėjo "Royal Canin" įsteigtais prizais.

Parodos lankytojai laukiami kovo 3-4 dienomis nuo 10 valandos. Bilietais bus prekiaujama parodos vietoje.

Bilietų kainos: suaugusiesiems 4,00 eurai; vaikams nuo 5 iki 12 metų ir pensininkams - 2,00 eurai; šeimos bilietas - 8,00 eurai.

Informacijos apie parodą skleidėjai su pažymėjimais įleidžiami nemokamai

Lietuvos felinologų draugija "Bubastė"

Šv. Gertrūdos 46, Kaunas LT-44261, Lietuva


Tel., Faks. (8~37) 324545
El.paštas: info@bubaste.lt

 

Registracija į LFD "Bubastė" kačių parodas
Carnilove
Acana
Churu
Parama beglobiams gyvunams

Nuotraukos
Daugiau nuotraukų »